Outlook inloggen

Om in te kunnen loggen met een Outlook-account moet je logischerwijs eerst een Outlook-account aanmaken. Heb je al een account bij Outlook? Dan kan je inloggen en zo je mailbox in om e-mailberichten te versturen en te ontvangen. Inloggen doe je met een gebruikersnaam (e-mailadres) en wachtwoord. Daarnaast is het voor de veiligheid verstandig om een tweestapsverificatie aan te hebben staan. Dit kan je aan en uit zetten door naar de beveiligingsinstellingen te gaan van je Outlook-account. Met een sms-controle zorg je ervoor dat het nog moeilijker wordt om je account te hacken.

Outlook inloggen in drie stappen

Inloggen met je Outlook-account doe je in 3 simpele stappen:

 1. Ga naar de website van Outlook, namelijk www.outlook.com.
 2. Klik rechtsboven op “Aanmelden” en vul je outlook-inloggegevens in.
 3. Klik na het invullen van je wachtwoord op “Aanmelden” en je bent ingelogd!

Wachtwoord van mijn Outlook vergeten

Het kan de beste overkomen: een wachtwoord vergeten. Gelukkig is het vrij eenvoudig om het wachtwoord van je Outlook-account te resetten als je deze bent vergeten. Wel zo handig, want zonder wachtwoord kan je niet meer inloggen in je mailbox. Om het wachtwoord te kunnen resetten van je Outlook moet je de antwoorden weten op de geheime vragen die je tijdens het aanmaken van je account hebt ingevuld. Daarnaast heb je ook de optie om je identiteit te laten controleren met de sms-controle die je hebt ingesteld. Via beide manieren zorg je ervoor dat je een nieuw wachtwoord kunt aanmaken voor je Outlook-account.

Je vergeten wachtwoord kan je eenvoudig resetten door in te loggen via de website van Outlook, je gebruikersnaam in te vullen en vervolgens bij “wachtwoord invoeren” op “wachtwoord vergeten?” te klikken. Hierna laten ze je direct weten op welke vragen je antwoord moet geven of naar welk telefoonnummer ze een verificatiecode kunnen sturen.

Tips voor het veilig omgaan met je account

Om inloggen op je account zo veilig mogelijk te houden hebben we een aantal tips voor je onder elkaar gezet:

 • Deel je inloggegevens met niemand, ook niet met ons
 • Zorg ervoor dat je een tweestapsverificatie hebt ingesteld
 • Log alleen in op apparaten die jij vertrouwt
 • Sla je inloggegevens niet op in de browser
 • Zorg ervoor dat niemand kan meekijken als jij inlogt
 • Staat het veilige slotje voor de URL?
 • Vergeet na gebruik niet uit te loggen
 • Pas op met phishingmails en foute linkjes